Com ajudar als nostres fills en els estudis

La clau per millorar el rendiment escolar dels nostres fills és el treball familiar, això implica tenir constància i repetir i repetir sense defallir en les diverses accions que des de la família, podem fer per ajudar als nostres fills i filles en tenir èxit en els seus estudis.

10 accions que podem fer les famílies:

1. Vacances d’estiu. Entre un 60% i 85% de les distàncies entre els alumnes amb millors notes i els de menys es marquen a les vacances d’estiu. Aquest és un període molt llarg, superior a la de majoria de països europeus, i és fonamental que els nens i nenes no abandonin els hàbits educatius, principalment la lectura. Cal però motivar-los i no forçar-los a llegir i a no perdre l’interès per aprendre. Cal cultivar la lectura i la curiositat per descobrir nous coneixements. Durant les vacances es poden visitar exposicions, museus, visites culturals, etc.

2. Fonamentar la lectura, NO obligar a llegir. Es bo tenir molts llibres a casa i que els nostres fills vegin que tenim interès per la lectura, sigui del tipus que sigui, llibres de cuina, de ciència, revistes, etc. també valen per donar exemple als nostres fills i incentivar-los a llegir. Es bo anar sovint a la biblioteca amb els nens, a llibreries, parlar de llibres de contes, etc.

3. Estil educatiu democràtic. Els nens i nenes independentment de l’edat se senten motivats si se senten escoltats i valorats. Hem de tenir en compte les seves opinions, ser permissius però posant límits amb amor i conservant la bona relació i una comunicació fluïda.

4. Col·laborar amb els docents i amb la vida escolar. Implicar-se en les activitats de l’escola, assistir a les reunions, assemblees i actes de l’escola o de l’Ampa. La presència dels pares a l’escola dona seguretat als infants a l’escola.

5. Cultivar la relació amb les altres famílies de la classe del nostre fill ens permet intercanviar valuosa informació.

6. Creure fermament en les possibilitats dels nostres fills i transmetre’ls aquest missatge de forma positiva i alegre. Això motiva als nens i nenes però cal trobar un equilibri entre l’excés i el defecte del que pot fer.

7. Implicació de la figura paterna. Les dificultats poden ser resoltes amb més eficàcia

8. Limitar la T.V. S’aconsella que els menors de 6 anys no la mirin més de 30 minuts al dia. Més de 6 anys un màxim d’una hora en tot el dia.

9. Donar suport en els deures però no fer-lis. Els hem d’acompanyar i ajudar però no solucionar-los els exercicis.

10. Que el moment de llegir no sigui abans d’anar a dormir, buscar un moment de la jornada per dedicar-lo a la lectura.

Més informació en el document: Com ajudar els nostres fills Ana Isabel del Río 1314

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s